19 Mart 2013 Salı

Hapiste, internetsiz PC ile hack!


Genç hacker, internet bağlantısı olmayan bir PC ile, üstelik hapisteyken "sorun çıkartmayı" başardı!


2011 yılında aldığı beş yıllık hapis cezasını çekmekte olan İngiliz hacker Nicholas Webberinternet bağlantısı olmayan bir bilgisayarı kullanarak hapishanenin özel ağına bağlanıp sorunlara yol açmayı başardı. 18-24 yaş arası genç mahkumlar için tasarlanan bir cezaevinde cezasını çekmekte olan Webber, mahkumlara iş bulmalarında faydalı olacağı düşünülen bilişim teknolojileri dersi sırasında kullandığı bilgisayarla, hapishanenin özel ağına bağlanıp "sorun çıkarmayı" başardı. Olay, dersi veren üniversite hocasının, yaşanan sorunlar nedeniyle kendisini suçlayan yönetimden şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı.
Kurduğu Gh0stMarket sitesi ve forumu aracılığıyla dünyanın her yerinden siber suçluları bir araya getirip, kredi kartı çalma ve kişisel bilgi elde etme gibi sanal suçlarla ilgili tekniklerin paylaşılmasını sağlayan Webber, kısa süre için de olsa ufak çapta efsane olmuş ve milyonlarca sterlinlik yüklü bir servete sahip olmuştu. Sonunda, kaldığı dairenin kirasını çalıntı kredi kartıyla ödemeye çalışırken yakalanan hacker suçlu olduğunu kabul etmiş ve beş yıl hapis cezası almıştı.
Webber'in ne gibi sorunlara yol açtığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak cezasını çektiği HMP Isis cezaevi, sürekli olarak teknik sorunlar yaşanmasıyla tanınıyor: Geçtiğimiz yıl yapılan altı günlük bir denetleme sırasında hapishanenin parmak izi kontrol sistemi istisnasız her gün bozulmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.